Tuesday, May 24, 2011

sup sayur + perencah adabi

Bayam/kangkung
10-12 bawang putih - ditumbuk
1 bungkus perencah sup sayur ADABI
3-5 batang cili api - diketuk
tauhu - dipotong kecik2
serbuk lada hitam (tak tau nak agak... main bubuh jerk)
ikan bilis sikit - yang dah dikopek
garam
air

1. Tumiskan bawang putih sampai agak garing.
2. masukkan tauhu. Kacau bersama ngan bawang putih tadi. (Takpe kalau tauhu tu hancur).
3. Masukkan serbuk lada hitam. Kalau nak pedas, letak byk.
4. Masukkan air - ikut periuk. Kacau bagi rata.
5. Letakkan perencah sup sayur. Kacau lagi.
6. Masukkan kangkung/bayam, cili api dan ikan bilis.
7. Garam secukup rasa.
8. Tunggu sampai mendidih.

No comments:

Post a Comment