Friday, May 20, 2011

daging april asmara

Daging april asmara

daging-april-asamara

Bahan-bahan

* Daging
* Sos tiram TAMIN, kicap lemak manis TAMIN, kicap masin (istimewa) TAMIN.
* Minyak bijan
* Butter, Madu
* B.merah, B.putih dikisar
* Halia dihiris halus
* Biskut marie
* Capsicum

Cara-cara

1. Daging diperap dgn sos tiram, kicap manis dan masin.



2. Masukkan sekali minyak bijan dengan bawang yg dikisar dengan daging yg diperap utk mendapatkan aromanya. Kalau boleh perap selama 1 jam.
3. Cairkan butter dlm kuali dan tumis bawang putih. Bila dah naik bau masukkan daging yg diperap tadi dgn hirisan halia. Masak dan asingkan.
4. Utk kuah, masukkan biskut yg dihancurkan dgn air ke dlm bekas daging yg digoreng tadi. Masukkan butter dan kacau. Asingkan.
5. Selepas itu cairkan butter lagi, masukkan semula daging yg diasingkan tadi, goreng hingga kering dan masukkan capsicum. Kemudian boleh dihidangkan.

No comments:

Post a Comment